петък, 19 октомври 2018 г.

Боклуци

С близо 21 милиона клиенти във Франция всеки ден, не е чудно, че 32 000 ресторанти "Макдоналдс", Бъргер кинг, Кей Еф Си и други Exki са заринати от хиляди тонове боклуци. Сакове от хартия, пластмаси и остатъци от сандвичи... Законът във Франция от 2016 задължава ресторантите, които произвеждат най-малко 10 тона боклук био-разграждаши за година - 200 или 240 контейнера дневно. Това са различни боклуци - рециклират хартия, метал, пластмаси,стъкло, дърво и храна. Тези задължения спазват ли се от големите фирми за бързо хранене? Наистина унищожават ли тези боклуци? Екипът на журналистите проследяват целия кръг на рециклирането на боклуците, зад тях правят маркетинг, боклуците са на истина еколотични!? Но Франция си е Франция, щом по Интернет се събират млади хора, които събират различни боклуци. И че фейс-лидерът беше в Париж и подкрепи събирането на боклуците. А какво прави България?

Няма коментари:

Публикуване на коментар