четвъртък, 20 януари 2011 г.

СЕКС ТУРИЗЪМ

Кои са жените пуми

Тунис като известна дестинация за секс-туризъм на зрели жени, които на български наричаме “стари чанти”, беше една от темите на известното магазинно предаване “Специална анкета” ”ENQUETE EXCLUSIVE” на френския канал M6 на 19 януари. Признавам си научих нещо ново за тази интересна страна, а също и за жените пуми, които ясно афишират своята сексуалност и освободеност.
Тези сексуални хищници на английски и френски се назовават cougars. Думата cougar буквално означава пума, пантера, а на жаргон - 40+ годишна жена, която ходи на лов за млади мъже из нощните клубове. Това е масов спорт в САЩ. 1/3 от жените в САЩ от 40 до 60 години ходят с два пъти по-млади мъже, там даже има конкурс Miss Cougar, татуировки с пума. Този жаргон е свързан с марката автомобил Ford Cougar от 1967 година, модел, който може да измине хиляди мили, но който е добре разработен и на който може да се разчита за дълъг път. Терминът идва от хълма на Холивуд, където кипи трескав живот. Богати американки живеят точно на хълма и слизат на лов за млади 20 – 25-годишно “агнешко”, това са млади сервитьори, бармани, актьори, бедстващи музиканти и студенти или просто младежи, които искат да бъдат почерпени от дамите, а защо не и да се позабавляват в луксозните им къщи.
Физически те са привлекателни, в тази категория са Джоан Колинс, Деми Мур, Шарън Стоун и, разбира се, Мадона. Някои имат постоянна връзка с мускулести 25-годишни младоци.
Има и по-възрастни жени пантери, французойките, които наближават 70-ия си рожден ден, предпочитат за секс туризъм курортите на тропиците. Според репортажа по M6 ловът на пумите французойки е цяла индустрия в страни като Доминиканската република и Тунис. Тези жени са самотни, но те не искат да имат връзки с мъже на тяхната възраст, първо, защото повечето са заети, и най-вече, защото мъжете от тяхното поколение са с шкембета и плешиви. Секс-туризмът не е проста размяна на секс срещу пари. Повечето възрастни жени търсят любов. Мъжете, т. нар. “агнешко”, рядко афишират, че проституират, макар че живеят от щедростта на своите западни любовници.
Като жиголо допълват доходите си мнозина млади мъже в Тунис, двуезична страна, в която освен арабският официален език е френският. Малката средиземноморска страна има фантастични плажове и курорти: Хамамет, Набьол, Сус, пристанището Ел Кантауи, екзотичния остров Джерба, артистичното село Сиди Бу Саид с наргилджийницата на върха на хълма, където известният арабски поет е съзерцавал морето.... Дюни, безкрайни плажове с бял пясък, жежко слънце, изумруденото море върви с още нещо, което се предлага на всяка крачка – мъжете жиголо. Това не е тяхната основна професия. Повечето младоци работят в сферата на туристическите услуги като бодигардове, сервитьори, пикола, а същевременно практикуващи за тръпката и най-вече за скъпи подаръци и виза за Франция изкуството на съблазняването на възрастни френски пуми. Това е цяла една паралелна икономика, в която участва не само тунизийският жиголо, но и цялата му фамилия.
Тези отношения обаче често могат да завършат зле за жените пуми. В Тунис има доста случаи на “ужилване”. Френският канал проследи историята на 67-годишната Майва от Париж, майка на три деца, която горчиво съжалява за изгубената си любов в Тунис. Тунизиецът Мохамед, 30 години по-млад от нея, я съблазнява, тя започва да плаща като луда огромни сметки за какви ли не подаръци. “Обичам те лудо, извинявай за закъснението.... Обещават да ти дам цялата радост и любов, която заслужаваш”, чете пред М6 писмо от своя млад възлюбен Майва. Тя се готви за сватба, но женихът никога не идва, умира в катастрофа. Майва е съкрушена, даже отива на гроба му в Тунис, роднините на Мохамед я успокояват.
Всичко това се оказва фалшиво. Този вид дребен семеен бизнес продължава, защото друг млад мъж от фамилията утешава Майва. Заради него тя тегли кредит от 20 хил. евро, за да започнат съвместен бизнес. Купува две коли, които да дават под наем.
Майва така и не вижда колите. Но по интернет с нея се свързва Астрид, 44-годишна жена, която ражда бебе от същия този Мохамед. Тя също плаща сметките му в Тунис и то няколко седмици, след като фамилията му разиграва театралната смърт пред Майва.
Кани Мохамед в Париж, а там чаровният принц се превръща в жаба. Астрид разбира, че е била “ужилена”.
Астрид основава организация за превенция на случаи на емоционална ужилване от тунизийски мъже. Пред M6 тя коментира, че туристическите агенции рекламират само едната страна на Тунис, а нейната организация показва капаните, които дебнат жените в тази екзотична страна.

Част от репортажите на сайта на М6

http://www.m6.fr/emission-enquete_exclusive/

Няма коментари:

Публикуване на коментар